Ambulante begeleiding Akersloot

klik op onze : HomePagina Ondersteuning Loop je vast? Woon je in Akersloot en woon  je gewoon zelfstandig? Alleen of met een partner? Of zoek je begeleiding om langzaam uit huis te gaan? Maar heb je bij sommige dingen wat hulp nodig? Wat ook kan is dat je niet lekker in...

Ambulante begeleiding Akersloot

klik op onze : HomePagina

Ondersteuning

Loop je vast? Woon je in Akersloot en woon  je gewoon zelfstandig? Alleen of met een partner? Of zoek je begeleiding om langzaam uit huis te gaan? Maar heb je bij sommige dingen wat hulp nodig?

Wat ook kan is dat je niet lekker in je vel zit. Of voel je vaak alleen of eenzaam? Trek je steeds meer terug en voel je jezelf onzeker in het contact met anderen? Vind je het lastig om iedere morgen op te staan en jouw dag op een prettige manier in te vullen? Laat je de post en de administratie steeds vaker liggen omdat je het overzicht niet meer hebt? Is het rommelig in jouw huis en onrustig in je hoofd? Dan heb je wellicht behoefte aan ondersteuning bij jouw dagelijkse bezigheden. Misschien heb je net dat zetje in de rug nodig om zelf de draad weer op te pakken in Akersloot.

Bij je begeleider in Akersloot kun je jouw verhaal kwijt en hem of haar al jouw vragen en twijfels voorleggen. Je begeleider biedt je een luisterend oor en doet er alles aan om je zo goed mogelijk te ondersteunen, daar waar je dat nodig hebt en wenst.

 

Professioneel & praktisch

Bij 1911 Akersloot gaan we ervan uit jij jezelf het beste kent en dat jijzelf verantwoordelijk bent voor jouw toekomst. Met eventueel de nodige hulp en aangepast op niveau. Als je begeleider voor het eerst bij je komt, bespreekt hij of zij welke wensen je hebt. Waarbij wil je hulp? Wat kun je zelf? Samen bepaal je de doelen die je in de toekomst wilt realiseren. Wil je leren koken, wassen of dit samen doen? Wil je grip krijgen op jouw financiën? Of wil je anderen op straat, in de winkel, of op jouw werk op een ontspannen manier kunnen aanspreken? Wil je dat je huis er weer netjes uitziet zodat je mensen kunt uitnodigen? Vind je het lastig om vriendschappen te maken of te behouden? Of ben je juist op zoek naar een prettige en zinvolle invulling van jouw dag?
Met jouw begeleider zet je jouw doelen, voor de korte en de lange termijn, helder op papier. Daarna ga je samen praktisch aan de slag. Met haalbare stapjes. Je huishouden in één keer organiseren is wellicht een te grote stap. Het opstellen van een boodschappenlijstje, het klaarleggen van de post of het opzoeken van een telefoonnummer van een instantie lukt misschien wel. Je begeleider denkt met je mee in mogelijkheden en leert je omgaan met jouw beperkingen of mogelijkheden. Je leert dus je talenten zien en je kwetsbaarheden. Je begeleider coacht je waar mogelijk en ondersteunt waar je dat nodig heeft. Altijd binnen de grenzen van wat op dát moment, in díe situatie voor je passend is.

Begeleiding op afstand bij behoefte.

We bieden begeleiding op afstand aan, waar uiteraard geen gebruik gemaakt van hoeft te worden, enkel wanneer jij dit zelf prettig vindt. Als je het prettig vindt om naast de bezoeken, begeleiding op afstand te ontvangen, dan kan de begeleiding contact met je hebben via videobellen. Met één klik leg je via het beeldscherm contact op het moment dat het je uitkomt. De eerste keer is dit misschien wat onwennig. Daarna is het alsof je begeleider gewoon bij je aan tafel zit. Je bespreekt namelijk dezelfde dingen als bij een huisbezoek. Het voordeel van deze vorm van begeleiding is dat je vaker even kort contact kunt hebben met je begeleider, bijvoorbeeld om je ’s ochtends op weg helpen of als het echt even niet goed met je gaat.

Via een intake gesprek kunnen we een begeleidingsplan opstellen naar jouw wens en behoefte. Zie deze link voor onze contactgegevens.

Ambulante begeleiding Akerslootzorgaanhuis Akersloot, ambulante begeleiding Akersloot, Akersloot, zorg Akersloot, begeleiding Akersloot, 1911 Akersloot, ondersteuning Akersloot, Hulp Akersloot

Akersloot

Akersloot is een dorp in de gemeente Castricum, in de provincie Noord-Holland. Het dorp ligt tussen Uitgeesten Heiloo aan het Alkmaardermeer. Akersloot is samen met Limmen sinds 1 januari 2002 onderdeel van de gemeente Castricum; daarvoor was het een zelfstandige gemeente.

Geschiedenis

Kaart van Akersloot in 1865

In de jaren 1250 tot 1400 verwierf Akersloot de titel ‘hoofddorp van Kennemerland’. In 1276 kregen de Akersloters vanwege de door hen betoonde dapperheid in de strijd tegen de Friezen van graaf Floris V hun rechten en privileges terug, nadat deze door hun vroegere heer, de graaf van Holland, in het begin van de 13e eeuw waren ontnomen omdat zij tegen hem in opstand waren gekomen.[2]

Voor 1 januari 1993 viel het zuidelijk deel van de polder de Schermer (met onder andere Zuidschermer), als ook Starnmeer onder de gemeente Akersloot. Op 1 januari 2002 fuseerden de gemeenten Akersloot, Castricum en Limmen tot de nieuwe gemeente Castricum.

Wapen

Van zilver beladen met drie akers van synople. Het schild gedekt met een kroon van goud. Het wapen is waarschijnlijk sprekend bedoeld: eikels zijn akers. Dat de naam Akersloot afgeleid is van eikel is onomstreden. Het wapen zou al gevoerd zijn op een zegel uit 1357, een afbeelding daarvan is echter niet bekend. Op een later zegel, daterend uit de 16e eeuw, is het schild vergezeld van een eikentak met afhangende vruchten.

Veerpont

Veerpont over het Noordhollandsch Kanaal

Sinds juni 2010 vaart hier een veerpont voor voetgangers, fietsers en auto’s over het Noordhollandsch Kanaal. Daarvoor werd deze verbinding 132 jaar onderhouden door een kabelpont.