Ambulante begeleiding Bakkum

klik op onze : HomePagina Ondersteuning Loop je vast? Woon je in Bakkum en woon  je gewoon zelfstandig? Alleen of met een partner? Of zoek je begeleiding om langzaam uit huis te gaan? Maar heb je bij sommige dingen wat hulp nodig? Wat ook kan is dat je niet lekker in je...

Ambulante begeleiding Bakkum

klik op onze : HomePagina

Ondersteuning

Loop je vast? Woon je in Bakkum en woon  je gewoon zelfstandig? Alleen of met een partner? Of zoek je begeleiding om langzaam uit huis te gaan? Maar heb je bij sommige dingen wat hulp nodig?

Wat ook kan is dat je niet lekker in je vel zit. Of voel je vaak alleen of eenzaam? Trek je steeds meer terug en voel je jezelf onzeker in het contact met anderen? Vind je het lastig om iedere morgen op te staan en jouw dag op een prettige manier in te vullen? Laat je de post en de administratie steeds vaker liggen omdat je het overzicht niet meer hebt? Is het rommelig in jouw huis en onrustig in je hoofd? Dan heb je wellicht behoefte aan ondersteuning bij jouw dagelijkse bezigheden. Misschien heb je net dat zetje in de rug nodig om zelf de draad weer op te pakken in Bakkum.

Bij je begeleider in Bakkum kun je jouw verhaal kwijt en hem of haar al jouw vragen en twijfels voorleggen. Je begeleider biedt je een luisterend oor en doet er alles aan om je zo goed mogelijk te ondersteunen, daar waar je dat nodig hebt en wenst.

 

Professioneel & praktisch

Bij 1911 Bakkum gaan we ervan uit jij jezelf het beste kent en dat jijzelf verantwoordelijk bent voor jouw toekomst. Met eventueel de nodige hulp en aangepast op niveau. Als je begeleider voor het eerst bij je komt, bespreekt hij of zij welke wensen je hebt. Waarbij wil je hulp? Wat kun je zelf? Samen bepaal je de doelen die je in de toekomst wilt realiseren. Wil je leren koken, wassen of dit samen doen? Wil je grip krijgen op jouw financiën? Of wil je anderen op straat, in de winkel, of op jouw werk op een ontspannen manier kunnen aanspreken? Wil je dat je huis er weer netjes uitziet zodat je mensen kunt uitnodigen? Vind je het lastig om vriendschappen te maken of te behouden? Of ben je juist op zoek naar een prettige en zinvolle invulling van jouw dag?
Met jouw begeleider zet je jouw doelen, voor de korte en de lange termijn, helder op papier. Daarna ga je samen praktisch aan de slag. Met haalbare stapjes. Je huishouden in één keer organiseren is wellicht een te grote stap. Het opstellen van een boodschappenlijstje, het klaarleggen van de post of het opzoeken van een telefoonnummer van een instantie lukt misschien wel. Je begeleider denkt met je mee in mogelijkheden en leert je omgaan met jouw beperkingen of mogelijkheden. Je leert dus je talenten zien en je kwetsbaarheden. Je begeleider coacht je waar mogelijk en ondersteunt waar je dat nodig heeft. Altijd binnen de grenzen van wat op dát moment, in díe situatie voor je passend is.

Begeleiding op afstand bij behoefte.

We bieden begeleiding op afstand aan, waar uiteraard geen gebruik gemaakt van hoeft te worden, enkel wanneer jij dit zelf prettig vindt. Als je het prettig vindt om naast de bezoeken, begeleiding op afstand te ontvangen, dan kan de begeleiding contact met je hebben via videobellen. Met één klik leg je via het beeldscherm contact op het moment dat het je uitkomt. De eerste keer is dit misschien wat onwennig. Daarna is het alsof je begeleider gewoon bij je aan tafel zit. Je bespreekt namelijk dezelfde dingen als bij een huisbezoek. Het voordeel van deze vorm van begeleiding is dat je vaker even kort contact kunt hebben met je begeleider, bijvoorbeeld om je ’s ochtends op weg helpen of als het echt even niet goed met je gaat.

Via een intake gesprek kunnen we een begeleidingsplan opstellen naar jouw wens en behoefte. Zie deze link voor onze contactgegevens.

Ambulante begeleiding Bakkumzorgaanhuis Bakkum, ambulante begeleiding Bakkum, Bakkum, zorg Bakkum, begeleiding Bakkum, 1911 Bakkum, ondersteuning Bakkum Hulp Bakkum

Bakkum

Bakkum is een dorp dat deel uitmaakt van de Noord-Hollandse gemeente Castricum. Bakkum ligt aan de Noordzeekust en geeft via de lange Zeeweg toegang tot het strand van Castricum aan Zee (ook wel genoemd Bakkum aan Zee). De gelijknamige Camping Bakkum is een van de bekendste campings van Nederland en heeft een oppervlakte van 56 hectare.

Bakkum is ondanks de vergroeiing met Schulpstet en Castricum een eigen dorp gebleven, met zijn eigen karakter. Fysiek is Bakkum gescheiden van Castricum door de drukke spoorlijn Alkmaar – Amsterdam. Het eigen karakter van Bakkum uit zich onder meer door jaarlijks terugkerende “Bakkummer Kermis”. De kleine dorpskern van Bakkum kent onder meer enkele kroegen, restaurants en snackbars. Voor de boodschappen wordt uitgeweken naar de kern van Castricum. Bakkum is een populaire vakantiebestemming, vanwege haar ligging dicht bij bos, duin en strand en de vele recreatiemogelijkheden.

  • In 1995 had Bakkum nog 3500 inwoners, tegen 2900 in 2009. Het aantal inwoners van Bakkum daalt ieder jaar licht.
  • In 1997 vond een internationale bijeenkomst in Bakkum plaats voor de kunsttaal Ido met 19 deelnemers uit 7 landen.
  • In 2011 heeft de Stichting tot behoud van de natuurlijke en cultuurhistorische waarden in de Alkmaardermeeromgeving aan de gemeenteraad van Castricum gevraagd om de omgeving van de Van Oldenbarneveldweg in Bakkum tot beschermd dorpsgezicht te verklaren.