Dagbesteding Akersloot, werken/leren

Dagbesteding Akersloot, Werken en/of leren Wij ondersteunen mensen van alle leeftijden met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of maatschappelijke afstand in Akersloot.

Dagbesteding Akersloot, werken/leren

Zie onze homepagina

Wij ondersteunen mensen van alle leeftijden met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of maatschappelijke afstand in Akersloot. Dit uit zich in verschillende vormen, doormiddel van praktijk scholing en het behalen van erkende mbo diploma’s, praktijkbewijzen, basisschool en voorgezet onderwijs. Dit kan bijvoorbeeld een (assistent) kok en/of bedienings-assistent praktijkbewijs zijn, maar denk ook aan erkende mbo diploma’s voor administratie, receptie, marketing en meer.

Dit bieden wij aan via de praktijk In Akersloot, zodat er geen examens en schoolbanken zijn, voor mensen die zich niet in de reguliere scholing kunnen vinden. De drie verplichte examenvakken Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap kunnen wij aanbieden via de theorie in ongedwongen sfeer op jouw tempo. Om eventueel na een erkend praktijkbewijs, een erkende mbo-opleiding te behalen. Dit bestaat uit drie examens, zonder schoolbanken en extra toetsen. Wij betalen je opleiding/dagbesteding vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz), de WMO of de Jeugdwet. We zijn de eerste dagbesteding die dit heeft opgezet, het is een succes.

Hiernaast bieden nog veel meer variatie aan, denk aan allerlei vormen van kunst, een moestuin, diners verzorgen, administratie, fotoshoppen en meer. Maar wat voorop staat, we kijken naar jouw individuele interesses, groeimogelijkheden en passen daar alles op aan. Het kan alleen zijn, omdat jij gewoon een zinvolle dag wilt, een ander wilt helpen, of jouw ding wilt ontdekken. Waar een wil is, is een weg.

Dus zelfs als iets niet in dit rijtje past? Bijvoorbeeld zingen. Wij gaan er mee aan slag, want iedereen past bij 1911! Weet je nog niet waar je kracht ligt, geen probleem, we helpen je op weg naar jouw doelen! Of je nu bijvoorbeeld een burn-out, autisme, een verstandelijke beperking, (niet aangeboren) hersenletsel hebt of hoogbegaafd bent, met ieder mens werken wij graag samen.

De mix in deze doelgroepen in omgeving Akersloot maakt dat we echt een team zijn en op sociaal niveau contact leggen en dit ook in het dagelijks leven integreert. Maar vooral dat we elkaar, ons bedrijf, natuur en medemens helpen, want elke doelgroep brengt zijn kracht. Op onze dagbesteding zullen we verbondenheid, competenties, autonomie en ritme aangaan. We zullen ook bijdragen tot herstel en participatie. We zijn belevingsgericht, ontwikkelingsgericht en/of arbeidsgericht.  We zien in de praktijk vaak dat dit door elkaar loopt en spelen daar op in. Onze kracht is dus dat we echt individueel gericht zijn. Kijken wanneer dit nodig is en jij dat wilt ook naar je privé situatie. We zijn kleinschalig per groep we zorgen voor een huiskamer gevoel.