Wat heeft Onbeperkt 1911 mij gebracht?

Wat heeft Onbeperkt 1911 mij gebracht?  Toen ik begon bij 1911 was ik net een paar maanden clean van mijn verslaving, ik had geen psychische hulp meer, maar was ook niet in staat om aan het werk of naar school te gaan. Ik was geïnteresseerd in administratief werk en heb…

Wat heeft Onbeperkt 1911 mij gebracht?

Wat heeft Onbeperkt 1911 mij gebracht? 

Toen ik begon bij 1911 was ik net een paar maanden clean van mijn verslaving, ik had geen psychische hulp meer, maar was ook niet in staat om aan het werk of naar school te gaan. Ik was geïnteresseerd in administratief werk en heb geprobeerd een online opleiding hier voor te volgen. Echter lukte dit mij ook niet om vol te houden. 

Ik was op zoek naar een dagbesteding maar wilde niet naar (bijvoorbeeld) een zorgboerderij. Het was belangrijk voor mij om me nuttig te voelen. Via via kwam ik bij Paula terecht. Ik vond het heel spannend om op eerste gesprek te komen, maar eigenlijk viel die spanning meteen weg toen we in gesprek raakte. Paula zag meteen al veel potentie in mij en wilde met mij aan de slag om mij administratieve taken te leren. Na het gesprek was ik verbaasd, omdat het enige waar wij het over hadden waren de dingen die ik al kon en graag wilde leren. Zij heeft geen 1 keer gevraagd over mijn diagnoses en ging niet diep in op mijn verleden. Er werd echt naar mij als persoon en mijn kansen gekeken. Dit had ik in de hulpverlening nooit eerder meegemaakt. 

Toen ik aan de slag ging bij 1911 begon ik met het leren van administratieve taken zoals bonnen inboeken, er werd de tijd genomen om mij dit rustig aan te leren en er was ruimte om fouten te maken. Ik was erg gemotiveerd en voelde mij nuttig. 

Ik woonde nog bij mijn ouders en dit liep al een lange tijd niet lekker. Ik had veel behoefte en mijn eigen plekje en rust. Bij 1911 werd dit snel gesignaleerd, we hebben het er veel over gehad. Na een tijdje hebben ze voor mij een woning kunnen regelen. Ik huur via 1911 en krijg ambulante begeleiding. Op deze manier kan ik zelfstandig wonen, wat mij heel veel vrijheid, zelfstandigheid en rust geeft. 

Omdat ik een uitkering heb kan ik vaak niet de dingen doen die ik graag wil. Een voorbeeld hier van was mijn scooter rijbewijs halen. Ik gaf dit aan en 1911 heeft het voor mij mogelijk gemaakt om mijn scooter rijbewijs te halen. Een ander luxeprobleem wat ik door mijn uitkering heb, is dat ik niet zelf op vakantie kan. Het viel op dat ik niet de enige deelnemer van de dagbesteding was die dit wel graag zou willen, maar niet kan betalen. 1911 wilde ons de kans bieden om van een luxe vakantie te genieten en zo zijn we (ik en 4 andere deelnemers die het aan durfde) met Paula en haar gezin voor 2 weken naar curaçao gegaan! In een dikke villa! Hoe cool is dat! Het was voor ons een onvergetelijke ervaring. Binnenkort gaan we met het hele team naar de Ardennen. 

Door mijn verleden heb ik nooit een diploma kunnen halen. Dit is wel 1 van mijn grootste wensen. Echter lukt het mij door trauma’s niet om daadwerkelijk op school aanwezig te zijn. 1911 is een pilot gestart, waarin ik al het schoolwerk op de dagbesteding kan doen en alleen voor examens naar school hoef. Tot nu toe werkt dit perfect en als het goed is ga ik binnenkort mijn diploma halen! Iets waarvan ik niet durfde te dromen. 

Kortom, 1911 heeft mijn leven totaal veranderd. Ik heb kansen gekregen waarvan ik niet durfde te dromen. Ik zit nu ongeveer 3 jaar op de dagbesteding en ik durf voorzichtig te denken aan betaald werk en hier naar toe te werken. Zoals ik al benoemde, hier kijken ze naar mij als persoon, naar mijn kansen en mijn doelen. Ze geven mij de ruimte om mezelf te ontwikkelen op elk gebied en staan altijd achter mij. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben voor alles wat 1911 gedaan heeft voor mij.